Att bli gammal gör dig svag

Jag är ingen geriatrisk expert och jag har aldrig forskat på äldre, så jag tänkte på det ett tag och bestämde mig för att prova det. Anledningen är att från det att min mamma blev 70 tills hon dog 90 år gammal, tog jag min mamma på toaletten, såg hur hon blev gammal och såg människor bli gamla genom att se dem tillbringa det senaste året på vårdhem och vårdhem. Eftersom jag hade kommit trodde jag att jag hade något att säga om ålderdomen.

Om jag var tvungen att be dig att definiera i ett ord vad det är att vara gammal och gammal skulle jag svara med ‘uttorkning’. Det faktum att färska rädisor förlorar fukt och blir oätliga och så småningom blir oätliga och att storleken på en persons vikt eller huvud blir mindre och mindre när de blir äldre orsakas i slutändan av ett fenomen som kallas vattenförlust.

Min mamma, som blev nioåring, sjöng att jag skulle göra allt jag ville göra även när jag blev 600 000. Hans mamma är borta och hans yngsta dotter närmar sig sex år som han så desperat ville återvända till. Det är ett nummer jag aldrig drömt om att få bokstaven sextio i mitt liv. Så jag tänkte aldrig på att bli gammal.

Jag tillbringade några dagar med att tänka djupt på att jag blev gammal. Den första tanken som jag tänkte på var vad jag skulle göra om jag blev sjuk, vad jag skulle göra om jag fick demens, vad jag skulle göra om jag inte ens kunde gå för att jag tappade min energi. Att se att sådana symtom redan kallas åldrande ångest akademiskt, verkar det som om ångest för åldrande inte var mitt enda problem.

Det förutspås att 2025 kommer befolkningen över 65 att gå in i ett superålderssamhälle, 풀싸롱 som står för mer än 20% av den totala befolkningen. Jag ingår i de 20%. Det verkar som om staten erkänner äldreproblemet som ett socialt problem och försöker lösa det på olika sätt.

Råd från människor som har blivit gamla tidigare var att förbereda sig för ålderdomen fysiskt, ekonomiskt, mentalt och i förväg.

Vad behöver du för att förbereda fysiskt? Det mest grundläggande är rörelse. Om du inte behöver röra dig är det bra att träna som att gå. Överdrivet drickande och överdriven rökning bör också minskas. Om du bara hittade bra saker i munnen när du var ung, rekommenderar jag att du försöker hårt för att hitta mat som är bra för din kropp och äta dem.

Det ekonomiska problemet är att de ekonomiska intäkterna minskar med pensionen, men förberedelserna för medicinska kostnader ökar på grund av förekomst av sjukdomar måste förberedas.

När vi åldras minskar den fysiska styrkan, sjukdomen ökar och minne eller bedömning är ett naturligt fenomen. När barnen åker på jakt efter en kompis visar föräldrarna som är kvar i det tomma boet depressiva symtom på tomhet och besvikelse. Hur hanterar du psykiska problem?

Det är inte något som kan förberedas plötsligt en dag, så det är nödvändigt att förbereda sig i förväg mer aktivt, medvetet och djupare.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다